Wie ik ben

ik en utah (Foto home pagena)Ik ben Jacco Snoeks en sinds mijn zevende al paardenliefhebber. Ik ben als kleine jongen begonnen met paardrijden bij een manege in Haarlem. Naast het paardrijden was ik altijd al heel vroeg in de weer om voor de paarden van de manege te zorgen.
Toen ik een beroepskeuze moest maken, was de keuze niet zo moeilijk. Ik wilde een praktisch beroep, het liefst met paarden en ik wilde veel buiten zijn. Deze criteria vond ik in de hoefsmidopleiding. In 2000 heb ik mijn diploma Hoefsmid gehaald. In 2002 heb ik mijn eigen bedrijfje opgericht.
In 2003 kocht ik mijn eerste paard op de jaarlingenveiling in Wolvega. Het was een harddraver Utah Rider. Met dit paard heb ik in 2006 mijn eigenaar-rijders vergunning gehaald. Ik heb met haar gekoerst tot ze vage klachten kreeg. Na lange tijd dokteren en diverse dingen proberen, bleek het beter dat ze stopte met koersen. Ik heb erg veel van haar geleerd.
Een paar jaar later kwam ik in contact met thermografie. Ik was zeer aangetrokken door deze methode van werken, met name om bepaalde probleemgebieden in het paard in beeld te krijgen. Ik heb dan ook besloten om als aanvulling op mijn hoefsmidopleiding zelf de opleiding thermografie te volgen. Ik ben er tijdens de opleiding achter gekomen dat veel been- & hoefproblemen dieperliggende oorzaken hebben en dat hoefsmeden ongewild vaak aan symptoombestrijding doen. Sinds 2014 ben ik gecertificeerd Thermograaf.
Om die dieperliggende oorzaken van klachten te kunnen behandelen, volg ik nu, naast mijn werk, de opleiding tot Osteopaat bij Hippo Sofia Academie.
Daarnaast heb ik ook de het diploma Dry Needling Therapeut voor paarden behaald.
Met dit alles hoop ik een mooi pakket aan te kunnen bieden en op een doordachte wijze uw paarden te kunnen behandelen.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met mij op, ik beantwoord ze graag.  

Met vriendelijke groet,

Jacco snoeks