Werkwijze Dry needling

In het lichaam van een paard zijn veel spieren te vinden. Om er achter te komen waar het probleem zit, zal ik eerst de spierspanning gaan controleren. Als er een spier verkrampt is, voel ik harde plekken in de spier. Door het aanraken van de spier kunnen er ook pijnreacties komen vanuit het paard.
Dry needling vertaald naar het Nederlands betekent ‘droge naald’. Deze behandelmethode bestaat uit verschillende kleine, dunne naaldjes (acupunctuurnaalden) die in een spier worden geprikt, om kort de spier te prikkelen. Er zal geen vloeistof worden ingespoten bij deze methode, maar slechts kort een naald in een spier worden gestoken. Door het raken van de spier laat ik deze weer ontspannen. U zult zien dat deze behandelmethode direct invloed heeft op de pijn en hierdoor zal uw paard direct meer ontspannen.
De naalden die gebruikt worden zijn dezelfde naalden als die bij acupunctuur worden gebruikt, echter is de behandelmethode anders. Bij acupunctuur wordt er ingegaan op de energiebanen van het paard en bij dry needling worden de naalden alleen gebruikt voor het behandelen van de spieren.