Werk wijze osteopathie

Uiteraard begin ik eerst met een anamnese: een vraaggesprek met jou als eigenaar/bereider, om in kaart te brengen waardoor en hoe de problemen zijn veroorzaakt. Daar na ga ik kijken naar hoe het paard beweegt. Ik controleer de vacht, de spieren, de beenstanden, de stand van het bekken, en controleer de mond/tanden. Dit alles doe ik om er achter te komen op welk vlak er problemen zijn. Daarna ga ik bekijken hoe het paard presteert: hoe staat het met het energie level? Ik vraag ook of je met je paard aan de hand kunt stappen zodat ik een nog beter beeld kan krijgen van de prestaties. Vervolgens zal ik het hele paard moeten onderzoeken en beoordeel ik de beweeglijkheid van samenhangende systemen. Wanneer ik de blokkade(s) heb gevonden zal ik manueel (met mijn handen) de blokkades proberen los te maken en op te heffen, zodat de balans in het lichaam weer terug komt.
Indien nodig kan ik ook dry-needling toe passen bij strakke spieren (zie ook dry-needling).