Thermografisch onderzoek?

Paarden kunnen nou eenmaal niet praten en ons vertellen dat ze een probleem hebben. Het is dus lastig te merken aan een paard waar het probleem zit. Vaak gaat een paard compenseren als er ergens een probleem is (net als bij een mens). Met behulp van thermografie kan ik bij het paard de problemen opsporen en dus ook zien waar er gecompenseerd wordt. Ontstekingen en overbelasting die normaal niet gedetecteerd worden, zijn door middel van thermografie zo opgespoord.

Als een paard een probleem heeft, laat men vaak de dierenarts komen of gaat men naar een kliniek in de hoop dat men daar snel een diagnose kan stellen. Vaak is dat niet het geval en gaat dit gepaard met hoge kosten.

Met een thermografisch onderzoek heb ik in een korte tijd een compleet overzicht van uw paard gemaakt. Ik maak opnames met een warmtecamera om zo temperatuurverschillen in kaart te brengen. Op die manier worden probleemlocaties snel weergegeven. Een dierenarts kan aan de hand van deze beelden een gerichter onderzoek starten. De resultaten van dit onderzoek worden u via de mail toegezonden.

 

 

De voordelen van thermografie

  • Volkomen veilig voor het paard (de camera zendt geen straling uit)
  • Het kan op locatie worden uitgevoerd, dus het paard kan in eigen vertrouwde omgeving blijven5
  • Niet belastend voor het paard (ik raak het paard niet aan)
  • Geen verdoving nodig
  • Brengt niet alleen de blessure in beeld, maar ook andere vage klachten in het lichaam
  • Kostenbesparend, omdat er gerichter gezocht en behandeld kan worden