Waarom dry needling?

Spieren kunnen verkrampt raken door verschillende oorzaken. Uw paard kan uitgegleden zijn, vastgezeten hebben, ongelukkig gevallen zijn, overbelast zijn, maar kan ook door stress of plotselinge schrik. Ook kan door invloed van de ruiter of een niet-passend zadel een knoop zijn ontstaan. Dry needling kan deze spierverkramping snel en pijnloos verhelpen.
Dry needling is bewezen een zeer effectieve methode te zijn, waarbij het paard geen pijn ervaart. Sommige paarden zullen de behandeling zelfs als ontspannen ervaren. Vaak is na slechts 1 behandeling al 85% van de blokkades opgeheven. Het is tevens een veilige behandelmethode en een behandeling die zo aangenaam mogelijk is voor het paard. Het paard hoeft namelijk maar heel even stil te staan. Verder kan de behandeling gewoon bij u op locatie plaatsvinden, dus gewoon op stal. Er zijn maar weinig materialen nodig voor mij om mee te brengen. Dit alles maakt het een zeer aangename behandelmethode.

Tijdens de eerste dagen na de behandeling kunnen er stoffen vrijkomen die spierpijn veroorzaken. Dit is te vergelijken met de spierpijn die wij als mens wel eens voelen na een zware training. De plek die behandeld is, heeft minimaal een dag rust nodig. Indien het zitvlak behandeld is, wordt geadviseerd een week geen zadel op te doen. Wel dient uw paard in beweging te blijven. U zult zien dat uw paard na ongeveer twee dagen al soepeler beweegt.