Hoefsmid

Jacco Snoeks

Sinds 2000 ben ik gediplomeerd hoefsmid. Mijn opleiding volgde ik in Brussel bij de Hoefsmederij School en bij het agrarische opleidingscentrum De Groene Welle in Zwolle.Tijdens mijn studie heb ik onder andere werkervaring opgedaan bij de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Mijn interesse voor de medische kant van het vak is sindsdien alleen maar toe genomen. Mijn eerste baan als hoefsmid was bij een hoefsmederij in Beverwijk. Tussen de bedrijven door volg ik bijscholingen. Dat is niet enkel nodig om mijn certificering van de Europese Federation (www.eurofarrier.org) (EFFA) te behouden, maar ook omdat ik graag bijleer en op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikelingen.

*de ‘Nederlandse Verenging van Hoefsmeden’ (www.hoefsmedenvereniging.nl)

website - certificaat hoefsmid - v1