Wat is craniosacraal therapie

Cranio sacraal therapie is een behandelmethode die in kleine mate ook in de osteopathie wordt gebruikt.
Cranio sacraal therapie is een therapie die preventief werkt. Het wordt gezien als een holistische behandelmethode. Een holistische methode houdt in, dat er naar het geheel wordt gekeken en niet naar een deel van het geheel. Bij deze methode wordt er geprobeerd het oorspronkelijke, natuurlijke evenwicht te herstellen en te versterken. Ook wordt het immuunsysteem wordt hierbij hersteld.
De therapie is niet alleen geschikt voor probleempaarden; ook gezonde, goed functionerende paarden kunnen profijt hebben van een preventieve behandeling.
Cranio sacraal therapie wordt toegepast bij de volgende klachten:
*Rugklachten
*Kaakproblemen
*Gedragsproblemen
*Stress
*Hoofdschudden
*Slechte doorbloeding in benen
*Maag- en darmstoornissen
Het cranio sacraal systeem bestaat uit vliezen en hersenvocht, die als functie hebben de hersenen en het ruggenmerg te beschermen. Hersenvocht circuleert vanaf de schedelbotten tot aan het heiligbeen. Dit circuleren veroorzaakt een regelmatig, golvend ritme die in het gehele lichaam voelbaar is. Dit ritme wordt het cranio sacraal ritme genoemd. Indien er, om wat voor reden dan ook, een storing wordt veroorzaakt in het cranio sacraal ritme, is het belangrijk deze te behandelen. Zelfs de kleinste storing heeft invloed op het gehele lichaam.

 

 

 

website - certificaat craneo cacraal - v1